Velkommen til instrumentprøving!

Å spille i korps gir deg minner og en hobby for livet. Velkommen til alle som har lyst til å begynne i korpset!

Tirsdag 30. mai kl. 18.30, inviterer vi alle som har gått minst ett år på skolen og som har lyst å begynne i korpset til å prøve forskjellige korpsinstrumenter.

Møt opp i B-bygget på Karlsrud Skole!

Først blir det litt informasjon om hvordan det er å spille i korps kl 18.30. Deretter kan alle barna prøve de ulike instrumentene. Elever fra både Karlsrud og Lambertseter er hjertelig velkommen. Elever fra andre skoler og som har lyst til å spille i korps, er også så klart velkommen.

Til høsten starter vi opp med nytt aspirantkorps. Barn fra 2. klasse og oppover kan begynne her. Alle nye musikanter starter som aspirant før de rykker opp til juniorkorpset og så til hovedkorpset.

På tirsdag 30. mai kan dere melde dere inn i korpset og prøve de ulike instrumentene.

Velkommen til instrumentprøving!

Hvorfor spille i korps?

 • Korps er gøy!!!
 • Du får være med på konserter fra du starter i korpset
 • Du får lære å spille et instrument alene og sammen med andre
 • Du får være med på turer i inn- og utland
 • Du får mange nye venner
 • Du er med på sosiale aktiviteter, som kinokvelder og seminarer
 • Du blir glad i musikk (ikke bare korpsmusikk).
 • Korps er en hobby uten reservebenk
 • Musikken og instrumentet kan du få glede av hele livet

Om korpset

Karlsrud Skoles Musikkorps ble første gang etablert i 1964 og eksisterte helt til Karlsrud Skole ble stengt i 1991 på grunn av for lavt elevtall. Da ble uniformer og annet utstyr pakket ned, og de fleste instrumentene ble lånt ut til andre korps.

Da skolen ble gjenåpnet høsten 1997 som en 2 parallell 1. til 4. trinns skole øynet en gruppe foreldre muligheten til å starte opp korpset igjen. Hva var vel mer naturlig for en skole enn å ha et skolekorps? Støvet ble børstet av uniformer, og man forsøkte å kalle inn utlånte instrumenter. Det meste var som sunket i jorden, men man klarte i løpet av våren 1998 å samle inn nok penger og instrumenter til å starte undervisning fra april 1998.

Allerede etter et drøyt år hadde korpset ca 50 medlemmer, noe som innebar at det nesten var mer vanlig å gå i korpset, enn å være utenfor i 3. til 5. klassetrinn. I alle disse årene fra 1997 til i dag, har medlemstallet ligget på mellom 50 og 60 medlemmer. Korpset har i dag medlemmer fra både Lambertseter og Karlsrud Skole.

Hjelp, barnet mitt vil begynne i korpset….. (overlevelsesguide til de voksne)

Dette er ofte den første tanken som slår ned i foreldrene når barnet står med påmeldingsskjemaet til korpset i hånden. I neste øyeblikk ser de for seg, loppemarkeder, kakelotterier, sure toner fra instrumenter, konserter, mye svette og ikke minst okkupasjon av fritid….men stemmer alle disse ryktene?

Her har vi listet opp noen fakta for Karlsrud Skoles Musikkorps:

Kakelotterier:

NEI, det har vi ikke behov for, men vi er glad i kaker!

Loppemarked:

 • JA, 2 ganger i året. Her er det like mye latter som svette. Det dukker opp mye rart både av kreasjoner og artige mennesker. Foreldrene får gjennom helgen god anledning til å bli kjent med andre foreldre og barn på kryss av alder og trinn. Her er det også mulighet for foreldrene å vekke til live selgeren i seg. Barna storkoser seg denne helgen.

Okkupasjon av fritid:

 • Øving skjer på skolen, og for de minste gjerne i AKS-tiden. Dette betyr at barna som regel tar seg til og fra øving på egen hånd.
 • Foruten 17. mai, er det få eller ingen tidlige morgener.
 • Konserter er det ikke mange av, og også disse holdes gjerne i nærmiljøet.

Barnet ditt vil som medlem av korpset få:

 • Individuell opplæring av godt kvalifiserte instruktører
 • Samspill med de andre barna på samme ferdighetsnivå
 • Lån og vedlikehold av instrument og materiale samt uniform.
 • Turer og arrangementer med hensikt å skape godt samhold og miljø.
 • Gleden av å mestre et instrument.

Vi håper med dette at korpsfobien ikke griper inn dersom barnet ditt vil prøve seg som musikant. Korps er en rimelig og sosial fritidsaktivitet hvor det er rom for alle, selv umusikalske foreldre!

VELKOMMEN!

P.S. Vi har også eget opplegg for eldre barn som kunne tenke seg å begynne i korpset (både du som aldri fikk begynt i korps da du var yngre eller deg som har sluttet, men kunne tenke deg å begynne igjen).


HILSEN ALLE OSS I KARLSRUD SKOLES MUSIKKORPS

Har dere spørsmål ta gjerne kontakt: karlsrud.musikkorps@gmail.com

Korpsleder Jostein Starrfelt mob: 988 74 351

Styreleder Håkon Endresen Normann mob: 951 42 524

Se også vår facebookside

Innmeldingsskjema