Årets sommertur for Hovedkorpset og Juniorkorpset

Det er bare å starte nedtellingen til ny sommertur!

Bornholm, 22. juni til 26. juni 2019

Bornholm har lang tradisjon som korpsfestival-øy. Mer enn 400 norske skolekorps og over 18.500 musikanter har opplevd korpsfestivalen, og mange av disse har deltatt flere ganger. Bornholmerne og de mange turistene på øya gleder seg hvert år til å lytte til de dyktige skolekorpsene. Karlsrud har vært her flere ganger tidligere, med like stor suksess hver gang.

Vi kommer til å kjøre buss, og bli innlosjert på feriecenteret Æblehaven i Allinge.

Program for turen
– Lørdag 22.06 Avreise i korps t-skjorte/hettegenser/genser
Oppmøte Karlsrud skole ved parkeringsplassen kl.06.30. Vi reiser kl. 07.00.
På vei til Ystad i Sverige tar vi en stopp der vi spiser lunsj. På bussen kommer vi til å sette i gang et par filmer. Disse er allerede valgt ut med omhu. Bruk også gjerne tiden på bussen til å øve til luftgitar-konkurransen!
Fremme i Ystad skal vi ta ferge til Rønne på Bornholm. Fergen går kl. 16.30
og er fremme 17.50. Deretter er det en liten kjøretur (20min.) til andre siden av øya, der vi skal bo på Æblehaven feriesenter. Her spiser vi middag.

– Søndag 23.06 – St. Hansaften i Aakirkeby
Dagen brukes til å bli kjent i området, bade, shoppe og kanskje en liten
fotballkamp? Etter middag vil vi ha en intern luftgitar konkurranse for å avgjøre hvem vi skal sende som representant til mesterskapet som holdes sammen med poolparty. Hvilken dag det blir poolparty har vi ikke fått vite ennå (mulig det er mandag). Dagen avslutter vi med fakkeltog til Sankt Hans-bålet i Aakirkeby kl. 20.30. Vi spiller en kort konsert før avmarsj. Deretter spiller vi i fakkeltoget og avslutter med 3 marsjer ved bålet. En liten overraskelse venter etter spilling.

– Mandag 24.06 Stjernemarsj i Gudhjem og konsert
Vi skal sammen med flere andre korps starte kl.10.00 på hver våre steder i
byen og marsjere til hver våre plasser og holde hver vår 12 min. konsert. Vi
skal holde konsert ved Røgeriet, før vi tilslutt møtes på havnen og spiller 2
fellesnumre sammen med de andre korpsene, Dixieland strut og Gammel
jegermarsj.

Kl. 13.00 Holder vi stor konsert sammen med Rykkin & Gullhaug og
Lommedalen ved havnekranen i Gudhjem. Vi tror det er Poolparty og diskotek på denne kvelden. Her skal en fra Karlsrud få konkurrere med andre representanter fra andre korps i Bornholms luftgitar- mesterskap.

– Tirsdag 25.06 Sukkermarsj i Svaneke kl. 10.00
Denne dagen foregår i sukkerbyen Svaneke. Her starter mange korps på ulike steder og spiller 4 minikonserter à 2 marsjer utenfor de ulike
produksjonsstedene. Vi starter ved Karamelleriet, før vi marsjerer til neste sted. Når vi er i Svaneke, satser vi på å få til at de som ønsker kan få sandblåse eget glass hos Bülow. De som ønsker å gjøre dette må ha med ekstra penger til det (ca. 200,-). Her kan man velge ulike glassting og dekorere de som man vil før man selv sandblåser det. Blir meget stilig!

– Onsdag 26.06 Retur til Oslo.
Fergen går kl. 10.30 og ankomst Ystad er 11.50. Foreløpig ankomst Karlsrud
skole rundt kl. 20.30. Følg med på Facebook for oppdateringer på
ankomsttidspunkt.

I tillegg får vi god tid til å leke, være sammen og ha det gøy som bare Karlsrud kan!

Her finner dere det vi vet om festivalen og programmet vil bli oppdatert etterhvert.

I tillegg vet vi at det morsomste som skjer på en korpstur ofte ikke står i programmet, da det er stemningen, samholdet og det spontane som gjør korpstur til korpstur!

Vi gleder oss til korpstur med verdens beste korps!

Pakkeliste/huskeliste

 • VIKTIG: På grunn av grenseregler må alle musikanter ha med pass!
 • Lommebok til å oppbevare pengene i.
 • Penger: Hver og en tar med de pengene de tenker er fornuftig å ha i lommepenger. Vi anbefaler at alle tar med kr 100,- pr dag (NB danske kroner). Musikantene kan gjerne ha 100,- Svenske kroner i lommeboken som de da kan bruke når vi stopper i Sverige på veien til og fra Bornholm. Dette skal dekke brus, is etc. For å sikre at barna har penger hver dag ber vi dere legge disse i konvolutter, en til hver dag. (Husk å merke konvoluttene med navn og dag. Dvs. levér 4 navnede konvolutter á DK 100,- til din korpsleder som har ansvaret for å oppbevare og dele ut pengene.
 • Matpakke og vannflaske (lunsj, avreisedagen) Ta gjerne med salt potetgull eller salt/ nøytral kjeks. IKKE godteri, da vi vil ha minst mulig bilsyke … Vannflaske, merkes med navn. Også til bruk under oppholdet.
 • Uniform bestående av ALLE bestanddeler (se uniformsreglement) – husk å merke hver del med navn. Husk også noteveske, regntrekk og korpssko. NB! Merk også korpsgenser og T-skjorte. Det er antrekk under reisen. Uniformen pakkes i dresspose som må merkes med musikantens navn.
 • Instrumenter m. ekstra utstyr (ventilolje, fliser og lignende), bandolær og noteklype. Husk – Bruk hardcase til instrumentet for de som har det. Slagverket skal også ha med seg instrumenter med bandolær og annet nødvendig utstyr. Fløyter og klarinetter pakkes i kofferten til musikanten.
 • Noteperm, marsjhefte, noteklype og notestativ (tas med hjem etter sommerkonserten).
 • Toalettsaker
 • Laken, dyne og putetrekk – vi bor i rekkehus som har senger/dyner/puter. NB en fra hver gruppe bør ha med dobbeltlaken
 • Håndkle
 • Solkrem
 • Badetøy
 • Fritidstøy (Husk klær etter vær)
 • Liten sekk/bag.
 • Ta gjerne med spill (kort, brettspill). Vi vet at musikantene elsker spillekvelder, så vi vil legge tilrettelegge for dette.
 • Annet en måtte trenge
 • Lurt om eiendelene er merket med navn, også bag/koffert og dresspose.
 • Mobiltelefon, høytalere o.l. tas med på eget ansvar.

Pakk smart, alle må kunne bære og pakke selv.

Påmeldingen finner dere her
Ved spørsmål om tur, send mail til ksmtur@gmail.com